'Mislintat organiseerde diner na 'goede' transferwindow, men spreekt van schande'

'Mislintat organiseerde diner na 'goede' transferwindow, men spreekt van schande'

14 maart - 06:50 Laatste update: 09:32
69

Sven Mislintat heeft na het sluiten van de zomerse transfermarkt een diner en een borrel georganiseerd voor ongeveer twintig Ajax-medewerkers, omdat hij de in zijn ogen goede transferperiode wilde vieren. Bronnen melden aan De Telegraaf dat mensen binnen Ajax dat destijds al als ongepast hebben ervaren. Met de kennis van nu spreekt een aantal zelfs van een schande.  

Om 'de goede afloop te vieren', zoals Mislintat volgens aanwezigen zelf zei, organiseerde hij op 2 september in Bloemendaal voor ongeveer twintig Ajax-medewerkers een borrel. Veel mensen vonden dat toen al ongepast. Nu Ajax een ontslag van Mislintat zelf, een vertrek van Maurice Steijn, een historische bekeruitschakeling en een dramatische Eredivisie-reeks verder is, wordt er gesproken van een schande. 

Wedden

Meer odds

'Het was voor de komst van Mislintat – zelfs in de succesjaren onder Marc Overmars – goed gebruik op de slotdag van de transfermarkt in de avonduren voor de aanwezigen porties sushi of Chinees te bestellen', aldus De Telegraaf. De ochtendkrant weet dat Mislintat geen uitnodiging verstuurde naar Maurits Hendriks. De twee waren op dat moment dus al gebrouilleerd, zo kan geconcludeerd worden. 

Mislintat, die nu gelinkt wordt aan een terugkeer naar Borussia Dortmund, verkocht voor in totaal 157 miljoen aan spelers. Zo vertrokken onder anderen Jurriën Timber en Mohammed Kudus voor grote bedragen. Vervolgens haalde hij twaalf nieuwelingen naar Amsterdam, waarover maanden later grote twijfels bestaan. Volgens De Telegraaf hebben alleen Diant Ramaj, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en eventueel Borna Sosa een toekomst in de Johan Cruijff ArenA.