'Serie A-laagvlieger eist groot miljoenenbedrag van werkweigerende spits'

'Serie A-laagvlieger eist groot miljoenenbedrag van werkweigerende spits'

14 maart - 19:00 Laatste update: 19:09
32

Een opvallend verhaal in Italië: Serie A-club Salernitana eist maar liefst twintig miljoen euro van eigen spits Boulaye Dia. Nadat de Senegalees weigerde in te vallen, wil Salernitana nu de volledige investering die het gedaan heeft in Dia op de aanvaller zelf verhalen.

In de slotfase van de wedstrijd tegen Udinese weigerde Dia om in te vallen bij Salernitana. De hekkensluiter van de Italiaanse competitie greep daarna hard in: Dia is uit de selectie gezet, terwijl er vijftig procent wordt ingehouden van zijn resterende salaris voor dit seizoen. Dat is echter nog niet genoeg voor Salernitana. De club eist nu ook nog een schadevergoeding van twintig miljoen euro, zo meldt onder meer La Gazzetta dello Sport.

Dat bedrag staat gelijk aan het geld dat Salernitana afgelopen zomer neertelde om Dia los te weken bij Villarreal en het salaris dat hem gegarandeerd is. Salernitana onderbouwt de claim, door te stellen dat uit het weigeren van de invalbeurt blijkt dat Dia 'de specifieke wens heeft om sportieve prestaties te mijden'.

Vorig seizoen was de aanvalsleider ook actief bij Salernitana, maar toen op huurbasis. Hij was in de vorige voetbaljaargang goed voor zestien Serie A-goals. Dit seizoen heeft Dia het een stuk lastiger bij de club uit Salerno.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!