'Monsterklus' Feyenoord: 'Angst regeert dat boel zonder Slot kan instorten'

'Monsterklus' Feyenoord: 'Angst regeert dat boel zonder Slot kan instorten'

16 maart - 07:32
165

Dennis te Kloese staat als algemeen én technisch directeur van Feyenoord voor een monsterklus in de zomer. Dat schetst het Algemeen Dagblad zaterdag. Een leegloop dreigt in De Kuip, maar het behouden van succescoach Arne Slot is een speerpunt.

Volgens het AD staat Feyenoord voor een grotere uitdaging dan in 2022, toen ook veel spelers vertrokken. Te Kloese moet een kampioenswaardig elftal formeren, maar veel sleutelspelers lijken te vertrekken. De krant noemt het 'waarschijnlijk' dat Santiago Gimenez, Mats Wieffer, Luthsarel Geertruida en Quilindschy Hartman een transfer maken. Ook David Hancko zou een stap kunnen maken. De toekomst van Quinten Timber is eveneens 'onzeker', gezien zijn ontwikkeling.

De Rotterdammers zitten bovendien met een dilemma onder de lat. 'De topkeepers Justin Bijlow én Timon Wellenreuther volgend seizoen samen knokkend voor één plekje onder de lat, dat is wel een erg romantische gedachte na de wervelende invalweken van de Duitser', is het oordeel. Door de transfers en de gegarandeerde Champions League-inkomsten van veertig miljoen euro, zal Te Kloese wel een flink budget hebben. Daarmee moet hij een selectie formeren, die de strijd kan aangaan met PSV.

Het AD noemt het cruciaal dat Slot blijft, om een wederom flink veranderde selectie in sneltreinvaart naar zijn hand te zetten. 'Na drie mooie jaren zal er geen sprake zijn van Slot een vrijgeleide bieden als de kans zich zou voordoen omdat de angst dat de boel weleens in elkaar kan storten zal regeren. Slot houden is van levensbelang.'

De 45-jarige Slot verlengde in mei zijn contract tot medio 2026. Hij is nu de bestbetaalde trainer in de clubgeschiedenis, maar hij nam wel afstand van een clausule met een gelimiteerde afkoopsom. 'Als Bayern München of een andere topclub inderdaad aanklopt in de Kuip voor Slot, kan Te Kloese financieel vragen wat hij wil namens Feyenoord.'

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!