'Ik vind dat ik Jong Ajax ben ontgroeid, het is mentaal best lastig'

'Ik vind dat ik Jong Ajax ben ontgroeid, het is mentaal best lastig'

16 maart - 08:54
104

Kian Fitz-Jim erkent dat het moeilijk is om zich weer te moeten richten op Jong Ajax. De twintigjarige middenvelder werd in januari teruggehaald van zijn verhuur aan Excelsior, maar bleek uiteindelijk niet nodig om de problemen op het middenveld van Ajax op te lossen.

Trainer John van 't Schip noemde het al een 'hard gelag' voor Fitz-Jim. "Ik vind het mentaal best lastig bij Jong Ajax te spelen. Ik heb ook een mental coach met wie ik echt in de weer ben gegaan, om te kijken hoe ik mezelf het beste kan motiveren en nog het beste uit dit seizoen kan halen, hoewel ik niet speel en de kans klein is dat ik nog ga spelen in het eerste elftal", zegt de spelbepaler tegen Ajax Life.

Fitz-Jim stelt zich voor elk duel doelen. Zo ook tegen Jong PSV (3-0). "Focus. In mijn aanname, passes en zuiverheid van spelen. Hard werken staat er ook altijd bij. Als mijn intensiteit hoog is, ben ik lekker in de weer en gaat het voetballen meestal makkelijker. Dit keer had ik ook ‘volhouden’ opgeschreven. Als je je moe voelt, toch even doorgaan. Ik volg namelijk twee programma’s: bij Jong Ajax en Ajax 1. Dat is best pittig. Mensen vergeten dat je in eerste instantie een mens bent en geen voetballer. Ik heb ook gevoelens", stelt hij openhartig.

Zijn doelen voor de komende maanden zijn duidelijk. "Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat ik het niveau van Jong Ajax al een jaar ben ontgroeid. In de fase waarin ik nu zit, is het belangrijkste dat ik plezier uit het voetbal haal en het leuk blijf vinden. Ik probeer het zo leuk mogelijk voor mezelf te houden." Komende zomer zegt hij 'rustig zijn opties te bekijken'. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2027.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!