Ten Hag gooit Seedorf-vergelijking de prullenbak in: 'Dat moet je niet doen'

Ten Hag gooit Seedorf-vergelijking de prullenbak in: 'Dat moet je niet doen'

17 maart - 12:45
12

Erik ten Hag vindt het niet juist om spelers te vergelijken met andere spelers, iets wat Rio Ferdinand onlangs deed met Kobbie Mainoo. Volens de oud-verdediger toont de talentvolle middenvelder gelijkenissen met Clarence Seedorf. Daar heeft Ten Hag geen boodschap aan. 

Mainoo is dit seizoen onder manager Ten Hag doorgebroken bij Manchester United. Het achttienjarige talent heeft inmiddels een basisplaats veroverd. In de laatste twaalf Premier League-wedstrijden verscheen hij telkens aan de aftrap. "Ik zeg niet dat hij dezelfde capaciteiten heeft, maar hij doet me denken aan Seedorf", zei Ferdinand vorige maand over Mainoo. 

"Ik denk dat je spelers nooit moet vergelijken", countert Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Liverpool, opgetekend door Engelse media. "Nooit. Omdat Kobbie Mainoo, en ook andere spelers, een eigen identiteit opbouwen. Hij heeft kenmerkende kwaliteiten. Natuurlijk kan hij van anderen leren. Zeker van geweldige spelers als Seedorf. Maar Kobbie Mainoo is Kobbie Mainoo, hij heeft veel potentie en ik weet zeker dat hij een fantastische loopbaan gaat hebben."

Op basis van de laatste weken is het aannemelijk dat Mainoo ook zondagmiddag weer in de basis staat. United speelt om 16.30 uur het FA Cup-duel met aartsrivaal Liverpool. 

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!