'Liverpool-interesse in Malen aangewakkerd, nog twee PL-clubs willen slag slaan'

'Liverpool-interesse in Malen aangewakkerd, nog twee PL-clubs willen slag slaan'

17 maart - 13:00 Laatste update: 13:28
61

Liverpool heeft, niet voor het eerst, interesse getoond in Donyell Malen. Dat meldt BILD zondag. Vanuit Engeland zouden ook Manchester United en Arsenal de Nederlandse aanvaller van Borussia Dortmund in de gaten houden. 

BILD weet te melden dat Liverpool serieus in de markt is voor Malen. Met zijn snelheid en intelligentie past de Oranje-international perfect in het dynamische aanvalsspel van The Reds, zo is de verwachting. Malen moet om en nabij de zestig miljoen euro kosten. 

Het is overigens niet voor het eerst dat Liverpool interesse heeft getoond in Malen. In september van vorig jaar koppelde BILD de voormalig PSV'er ook al aan een stap naar Anfield. Zo ver kwam het destijds niet. Malen bleef in Dortmund, waar hij dit seizoen en vooral de laatste weken hoge ogen gooit met veel doelpunten.

Naast Liverpool zouden ook Arsenal en United hem op de korrel hebben. Om een deal tot stand te brengen, zou laatstgenoemde club een ruildeal met Jadon Sancho voor ogen hebben. Waar de voorkeur van Malen zelf ligt, is niet duidelijk. Wel weet BILD te melden dat hij graag eerst wil weten wie succesmanager Jürgen Klopp opvolgt, mocht zijn keuze op Liverpool vallen. 

Malen heeft bij Dortmund nog een contract tot medio 2025. Sebastian Kehl, die sportief directeur van de Duitse topclub, gaf al vaker aan de Nederlander niet kwijt te willen raken. Toch lijkt een verkoop bespreekbaar, mocht een van de drie geïnteresseerde clubs bereid zijn om de vraagprijs van 60 miljoen euro op tafel te leggen.