'Ik ben nog steeds Feyenoord-supporter, heb genoten toen Ajax zo slecht begon'

'Ik ben nog steeds Feyenoord-supporter, heb genoten toen Ajax zo slecht begon'

20 maart - 19:34
570

Ruud Gullit is nog altijd fan van Feyenoord, zo vertelt hij in Feyenoord Magazine. De 66-voudig Oranje-international stelt dat hij geen hekel heeft aan Ajax, maar wel moeite heeft met de manier van denken van de Amsterdamse club.

In gesprek met Feyenoord Magazine zegt Gullit dat hij de regerend landskampioen nog altijd een warm hart toedraagt. De geboren Amsterdammer speelde tussen 1982 en 1985 in De Kuip. "Ik ben nog steeds supporter van Feyenoord. Ik volg Feyenoord. Ik wil dat ze winnen. Dat gevoel blijft altijd. Feyenoord heeft ook zo'n belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Feyenoord heeft me gevormd. Mijn jaren bij de club hebben me compleet gemaakt."

"Veel mensen denken dat ik een hekel aan Ajax heb, maar dat is niet zo", vervolgt Gullit. "Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken. Ze hebben een houding van: zonder bluf is het leven duf. Dat is typisch Ajax. Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten."

Gullit zag toen 'echte paniek' in Amsterdam. "Bij mij op de sportschool zijn ze bijna allemaal voor Ajax. Het was opeens heerlijk rustig. Iedereen deed weer even normaal. Ik heb mijn vrienden en kennissen die voor Ajax zijn ook wel lopen dollen. Dan belde ik op en riep ik vrolijk: het gaat niet zo lekker, hè... Heerlijk!"