Perez tipt 'tweede Arne Slot' bij Ajax: 'Mensen gaan hun wenkbrauwen optrekken'

Perez tipt 'tweede Arne Slot' bij Ajax: 'Mensen gaan hun wenkbrauwen optrekken'

21 maart - 07:48 Laatste update: 10:01
190

Kenneth Perez is ervan overtuigd: Dick Schreuder moet de nieuwe trainer van Ajax worden. Met de steun van de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes kan die formule een succes worden, meent de oud-prof. 

"Schreuder zou Ajax echt aankunnen, denk ik", vertelt Perez in gesprek met Voetbal International. "Je moet soms ook wat durven als club. Natuurlijk gaan mensen hun wenkbrauwen optrekken, omdat het een trainer van Zwolle is en hij nu op het derde niveau van Spanje werkt." Volgens Perez heeft Schreuder bij een eventuele aanstelling dan ook 'ontzettend veel rugdekking en macht' nodig.

Ajax heeft volgens Perez een trainer nodig die nog wat van de huidige selectie kan maken. "Een soort tweede Arne Slot. Ik denk dat die bestaat. Bij PEC heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt", meent de oud-prof, die Thomas Beelen (inmiddels Feyenoorder) als voorbeeld noemt. "Dat is zijn verdienste geweest. Mijn gedachten gaan gelijk weer terug naar Co Adriaanse. Die heeft ons als selectie ook individueel beter gemaakt."

Perez schat in dat Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur van Ajax, een integer persoon is die Schreuder een goed werkklimaat kan bieden. "Mijn gevoel zegt dat hij voor zijn manschappen staat. Dus dat zie ik wel voor me, ja."