Ajax-zondebok peinst niet over vertrek: 'Blijf zolang mijn contract loopt'

Ajax-zondebok peinst niet over vertrek: 'Blijf zolang mijn contract loopt'

21 maart - 12:45 Laatste update: 12:47
95

Anton Gaaei probeert zo kalm mogelijk te blijven, ondanks de grote hoeveelheid kritiek die hij eigenlijk vanaf moment één bij Ajax te verduren krijgt. De rechtervleugelverdediger geeft aan gewoon in Amsterdam te willen blijven spelen zolang zijn contract loopt. 

Ajax pikte Gaaei afgelopen zomer op bij Viborg FF en legde hem vast tot de zomer van 2028. Het contrast tussen de twee clubs is immens, stelt hij in een interview met Flashscore. "Het is nog niet te bevatten dat ik binnen een jaar van spelen in Viborg voor 5000 mensen, naar spelen voor Ajax voor 50.000 fans ben gegaan."

Heel veel goede herinneringen heeft hij nog niet gemaakt in Amsterdam. Met twee pijnlijke vroegtijdige wissels (tegen Feyenoord en AZ, red.) en kritiek van onder meer Kenneth Perez, is het begin niet goed. Laatstgenoemde opperde al een verhuurperiode aan Go Ahead Eagles. Daar denkt hij zelf anders over. "Zolang mijn contract loopt, blijf ik bij Ajax. Ik besteed geen aandacht aan geruchten."

Gaaei probeert niet te streng te zijn voor zichzelf. "De afgelopen maanden is het plezier een beetje achtergebleven. Het gaat nu wel beter. Het is belangrijk je niet te veel aan te trekken van wat ze over je zeggen en te luisteren naar de mensen die belangrijk zijn. Ik doe mijn best om iedere dag open te staan, met mensen te praten en niet zo zelfkritisch te zijn. Niet te denken dat ik de slechtste voetballer ben als ik een fout maak. Als ik niet goed genoeg geweest was, zou ik hier niet hebben gespeeld", besluit hij.