PSV-directeur Brands kreeg tip van zoon over Feyenoorder: 'Die moet je halen pap'

PSV-directeur Brands kreeg tip van zoon over Feyenoorder: 'Die moet je halen pap'

21 maart - 15:18
60

Als Marcel Brands naar zijn zoon had geluisterd, dan had Mats Wieffer misschien bij PSV in plaats van bij Feyenoord gespeeld. De directeur van de Eindhovenaren vertelt dat zijn zoon hem het advies gaf om de toenmalige middenvelder van Excelsior te halen.

"Wat mijn zoon denk ik wel heeft, en dat is soms irritant, is goede ogen", begint Brands aan zijn anekdote in de podcast De Beslissers van FC Afkicken. "Ik bel bijna elke dag met m’n zoon, dan hebben we het natuurlijk vaak over voetbal. Toen ik terugkwam uit Engeland zat ik natuurlijk iets minder in het Nederlandse voetbal. Het eerste wat hij toen tegen mij zei was: 'Pa, je moet Wieffer halen.'"

Brands handelde niet direct op het advies van zijn zoon, maar hij kende Wieffer al wel. "Ik zei dat ik zou kijken bij de scouting van PSV, want ik kende hem niet goed. Ik kende hem van naam en had hem één of twee keer zien spelen. Ik begreep ergens wel wat mijn zoon in hem zag, maar hij was er meteen duidelijk over. Daar hebben we dan vaak nog discussies over natuurlijk."

De 24-jarige Wieffer trok uiteindelijk in de zomer van 2022 van Excelsior naar Feyenoord. Met een afkoopsom van 575.000 euro leek hij eerst een aanwinst voor de breedte, maar door blessures mocht hij zich laten zien in de basiself. Dit deed de middenvelder uit Borne zo goed, dat hij inmiddels niet meer weg te denken is uit de basis van de Rotterdammers. Ook zit hij tegenwoordig bij de selectie van Oranje.