Perez voorspelt transfer bij Ajax: Dan begin je bij veertig miljoen

Perez voorspelt transfer bij Ajax: "Dan begin je bij veertig miljoen"

21 maart - 20:27
199

Kenneth Perez acht de kans groot dat Brian Brobbey deze zomer een transfer maakt. De Deense analist heeft in dat geval wel een idee welk bedrag de spits van Ajax kan opleveren.

"Het is extra knap dat hij zo’n impact heeft bij een ploeg die voor geen meter draait", zegt Perez tegen Voetbal International over Brobbey. "Ik neem aan dat er wel een Engelse club komt die denkt: Hij is fysiek sterk genoeg om de overstap te maken en de rest kunnen we wel leren."

Een vertrek van de 22-jarige spits zou een anderlating zijn voor Ajax, maar Perez denkt wel dat de Amsterdammers flink kunnen cashen. "Dan begin je bij 40 miljoen." Brobbey keerde in de zomer van 2022 voor een vast bedrag van 16,5 miljoen euro terug naar Ajax, na een mislukt avontuur bij RB Leipzig.

Perez verwacht dat Brobbey komende zomer meegaat naar het EK, al vindt hij Memphis Depay de betere spits. "Brobbey heeft bij RB Leipzig niks laten zien. Natuurlijk had het te maken met zijn leeftijd en een beetje heimwee. Doordat hij nu veel meer speelt, komt het er misschien uiteindelijk allemaal wel uit."

Brobbey scoorde dit seizoen zestien keer en gaf zeven assists in 25 Eredivisie-duels.