Hancko gaat in op mogelijke Feyenoord-transfer: 'Dat zou een droom zijn'

Hancko gaat in op mogelijke Feyenoord-transfer: 'Dat zou een droom zijn'

21 maart - 21:18
82

David Hancko ziet de Premier League als droombestemming mocht hij vertrekken bij Feyenoord. De 26-jarige Slowaak voelt zich uitstekend bij de Rotterdammers, maar weet dat een transfer niet valt uit te sluiten door zijn goede prestaties.

In gesprek met Aktuality gaat Hancko in op zijn toekomst. De linksbenige verdediger ligt nog tot medio 2028 vast bij Feyenoord, maar er is de nodige interesse. Het Slowaakse medium laat de namen van Liverpool en Newcastle United vallen. "Maar er is nog niets en met het feit dat ik een nieuw contract heb getekend, zal het niet gemakkelijk zijn", vertelt Hancko over een transfer.

"Maar ik verberg natuurlijk niet dat als er iets komt en het is goed voor ons, zoals mijn transfer van Sparta Praag naar Feyenoord, waarom dan niet?", gaat Hancko verder. "Ik denk dat het juiste moment in mijn carrière vanzelf komt, maar als ik niet vertrek speel ik met Feyenoord in de Champions League. Ik heb een geweldige band met de fans en de hele club. We zullen zien wat ik dit seizoen en op het EK kan laten zien, mijn prestaties kunnen helpen om te bereiken wat ik wil."

Als Hancko wordt gevraagd naar zijn droomcompetitie, aarzelt hij geen moment. "Ik kijk waarschijnlijk het meest naar de Premier League, dus dat zou een droom zijn. En de club? Mijn rolmodel was altijd David Beckham, maar ik voelde me het meest aangetrokken tot Liverpool."

"Dat begon allemaal met de Champions League-finale van 2005", legt de Feyenoord-stopper uit. "Ik mocht de hele wedstrijd kijken van mijn ouders. En toen zag ik Martin Skrtel. Sindsdien ben ik fan van Liverpool."