Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman valt terug op routiniers tegen Schotland

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman valt terug op routiniers tegen Schotland

22 maart - 07:57
215

Oranje neemt het vrijdag in een vriendschappelijke interland op tegen Schotland in de Johan Cruijff ArenA. Bondscoach Ronald Koeman kondigde al wat spelers aan die minuten gaan maken en dus is de verwachting dat bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum zal spelen.

Koeman verklapte al één basisspeler: Mark Flekken start onder de lat tegen de Schotten. De verdediging voor de doelman van Brentford lijkt een vertrouwde opstelling. Daley Blind (links) en Denzel Dumfries (rechts) zullen de wijdste van de vijf verdedigers zijn. Naar verwachting starten Virgil van Dijk, Lutsharel Geertruida en Nathan Aké in het hart van de vijfmansdefensie.

Het middenveld van Oranje is één van de grotere discussiepunten onder de fans. Frenkie de Jong is er niet bij en dus lijkt er een plekje vrijgekomen voor Wijnaldum. De routinier werd door Koeman al speeltijd toegezegd en de verwachting is dat hij naast Tijjani Reijnders en Mats Wieffer op het middenveld speelt. Memphis Depay lijkt ook in de basis te starten. Met de blessures van Joshua Zirkzee en Brian Brobbey lijkt Cody Gakpo de aangewezen tweede spits.

Vermoedelijke opstelling: Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Blind; Wieffer, Reijnders, Wijnaldum; Memphis, Gakpo.