Beelen: 'Van hem meest onder indruk bij Feyenoord, viel op dat hij echt goed is'

Beelen: 'Van hem meest onder indruk bij Feyenoord, viel op dat hij echt goed is'

22 maart - 10:36
43

Thomas Beelen had alle vertrouwen in zijn kansen bij Feyenoord, maar dat hij zich nu al basisspeler mag noemen verrast hem ook. De 22-jarige verdediger zegt veel te leren van de staf en zijn teamgenoten.

Beelen toont zich de laatste maanden een openbaring. Hij verscheen de laatste tien duels aan de aftrap. "Nee. dit had ik niet verwacht. Misschien dat ik over het hele seizoen aan tien zou kunnen komen", reageert hij in Kein Geloel. "Als je zo'n stap maakt, dan verwacht je niet dat je zoveel in de basis staat. Of ik mij al basisspeler voel van Feyenoord? Ja, op dit moment wel. Als je zoveel wedstrijden achter elkaar speelt."

Beelen genoot afgelopen zomer ook interesse van PSV, FC Twente en AZ, maar hij kreeg meteen een goed gevoel bij Feyenoord. "Ik heb eerst een gesprek gehad met de trainer. Dan heb je het erover hoe hij mij ziet als speler, wat mijn kwaliteiten zijn en waarin hij denkt dat ik mij kan ontwikkelen bij Feyenoord. Uiteindelijk wordt een beeld geschetst van wat jouw rol kan zijn. En dat is ook redelijk hoe het is gegaan. Het was duidelijk dat Gernot Trauner een streepje voor had op mij, maar ook dat hij hier en daar problemen met zijn fysiek heeft. Ik moest mij zo ontwikkelen, zodat ik er klaar voor was."

Dat meerdere spelers zich de laatste jaren goed ontwikkelen bij Feyenoord, hielp Beelen in zijn keuze. "Ik denk dat Feyenoord de laatste jaren hele grote stappen aan het zetten is. Ook voor jonge jongens, dat heb je gezien bij Hartman en Wieffer. Zij maken echt stappen en ontwikkelen zich. Ik zag voor mijzelf ook wel zo'n route weggelegd. Ik had het gevoel dat ik mij bij Feyenoord echt kon ontwikkelen, met de mensen hier."

Beelen moest aanvankelijk wel aanklampen op de trainingen. Hij stond plots tegenover spitsen als Santiago Gimenez en Ayase Ueda. "Ayase springt heel hoog, dat is niet normaal. Hij is ook sterk en kan goed afronden. Als hij een kans krijgt, dan hangt die ook wel. Vooral aan het begin dacht ik: dit is wel een ander niveau. Op een gegeven moment groei je daar steeds meer naartoe en word je daar beter in."

Beelen is duidelijk op de vraag wie de meeste indruk op hem maakte. "Ik was het meest onder de indruk van Mats Wieffer, die vond ik gelijk goed. Het viel me op dat hij echt goed was. Bij heel de verdediging had ik ook wel het idee: dit is echt een ander niveau. David Hancko en Gernot Trauner zijn twee echt hele goede verdedigers. Als je daar mee op het veld staat en dingen bespreekt, zijn dat de gasten waar ik veel van leer."