Real volgt Feyenoord-spits Gimenez: 'Ze willen dat hij tussenstap zet'

Real volgt Feyenoord-spits Gimenez: 'Ze willen dat hij tussenstap zet'

22 maart - 13:18 Laatste update: 17:01
350

Santiago Gimenez staat op de radar van Real Madrid. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer en vader Christian Gimenez. De kans dat de 22-jarige spits direct de overstap van Feyenoord naar de Spaanse grootmacht maakt, is echter klein.

"Real wil dat Santiago eerst een tussenstap zet, en niet rechtstreeks van Feyenoord naar Madrid gaat", onthult Gimenez senior in gesprek met TUDN. Er zou nog veel meer interesse zijn in de goalgetter van de Rotterdammers. "Ja, hij is benaderd door absolute A-teams. Niet slechts één, maar meerdere."

Gimenez wil na Feyenoord in ieder geval de stap zetten naar La Liga, de Premier League, de Bundesliga of Serie A. "Voor een volgende stap is Duitsland een zeer belangrijke en interessante markt om te blijven leren en groeien. In Italië zijn er veel geweldige aanvallers, dat kan ook interessant zijn over zes maanden of een jaar. Verdedigend is het Italiaanse voetbal sterker, dus daar wordt Santi ook beter van."

"Het Engelse voetbal is veel directer", vervolgt Gimenez senior. "Daar zijn ook teams die heel aantrekkelijk zijn voor een spits met de kenmerken van Santiago. En het Spaanse voetbal combineert alles een beetje. Er zijn teams als FC Barcelona die van balbezit houden en Real Madrid dat directer speelt. Ook bij Atlético Madrid is de nummer negen belangrijk in de hiërarchie."