Bijzonder debuut in Jong Oranje: 'Dat was goed te horen, hè?'

Bijzonder debuut in Jong Oranje: 'Dat was goed te horen, hè?'

22 maart - 17:13 Laatste update: 17:13
4

Ibrahim Cissoko kijkt tevreden terug op zijn debuut in Jong Oranje. De buitenspeler van Toulouse speelde lange tijd voor NEC en groeide op in Nijmegen. Dat hij debuteerde in het Goffertstadion, was dan ook de kers op de taart.

Cissoko voelde zich helemaal thuis toen hij in de tweede helft van de oefeninterland tegen Noorwegen (1-2) zijn debuut mocht maken. "Dat was goed te horen hè”, lacht de snelle buitenspeler tegenover De Telegraaf. "De hele buurt zat daar op de tribune."

Afgelopen zomer stapte Cissoko over van NEC Nijmegen naar Toulouse. Ook in Frankrijk zit hij ondanks een vroeg opgelopen blessure op zijn plek, geeft hij aan. "Ik spreek door mijn roots prima Frans. Ik kan me er mee redden. In augustus brak ik op de training mijn voet. Dat was wel een domper. Vooral omdat ik nooit geblesseerd was geweest en een goede voorbereiding had gedraaid."

Om te herstellen keerde Cissoko terug naar Nijmegen, maar na zijn rentree heeft hij het lastig in Frankrijk. "Het is Frans voetbal hè, héél fysiek. Ik denk dat het uiteindelijk goed voor mij is, maar ik moet zeker nog heel veel aan mijn lichaam werken. Wij Nederlanders zijn meer van de sierlijke manier van voetballen, maar in Frankrijk staan ze daar wel iets anders in. Het is gas geven, vól gas. Het is moeilijk om terug te komen", aldus de kersverse debutant.