Van Dijk vindt Oranje-zege geflatteerd: 'Geen 4-0-wedstrijd, als je eerlijk bent'

Van Dijk vindt Oranje-zege geflatteerd: 'Geen 4-0-wedstrijd, als je eerlijk bent'

22 maart - 23:00 Laatste update: 23:31
10

Virgil van Dijk erkent dat Oranje vrijdagavond ietwat geflatteerd van Schotland heeft gewonnen. Het werd 4-0 in de Johan Cruijff ArenA, maar de bezoekers kregen een aantal grote kansen om ook te scoren. 

"Als je naar de wedstrijd kijkt, is het niet echt een 4-0, als je eerlijk bent", vertelt Van Dijk bij de NOS. "Maar goed, we winnen wel, we houden de nul, maar ik denk dat het vandaag een stroeve pot was, vooral in balbezit. Dat moet beter. Met fases komt het wel, maar het was wel stroef. Daardoor kom je ook in omschakelmoment waarin hun gevaarlijk kunnen worden. Dat gebeurde een paar keer."

Als Oranje over een paar maanden met zilverwerk in Duitsland wil staan, moet het echt beter, erkent Van Dijk. "Uiteindelijk zijn er genoeg dingen die we moeten verbeteren als we iets willen betekenen op het EK."

Als de aanvoerder gevraagd wordt een verklaring te geven voor de (grotendeels) matige vertoning van Oranje, moet hij een uitgebreid antwoord schuldig blijven. "Misschien te gehaast? Zij zetten met veel risico druk, maar we hebben kwaliteit genoeg om daar onderuit te kunnen spelen, maar het was echt slordig met fases."

Komende dinsdag wacht Duitsland in Frankfurt. Het Nederlands elftal zal dan uit een ander vaatje moeten tappen. "Er is genoeg werk aan de winkel, we moeten het dinsdag beter doen, want anders word je wel afgestraft."