Van der Vaart laat Reijnders links liggen en kiest eigen uitblinker bij Oranje

Van der Vaart laat Reijnders links liggen en kiest eigen uitblinker bij Oranje

23 maart - 07:15
50

Waar veel analisten en fans Tijjani Reijnders vrijdag de beste speler van Oranje vonden, deelt Rafael van der Vaart die mening niet. De analist breekt een lans voor de uitstekend keepende doelman Mark Flekken.

Van der Vaart genoot vooral van Flekken in de eerste helft. Toen Schotland veel kansen kreeg op de openingstreffer, stond de doelman van Brentford op. "We hebben op het laatst wat mooie dingen gezien, maar Schotland heeft heel veel kansen gehad. Het zegt heel veel dat Flekken de grote uitblinker was aan de kant van Oranje." Flekken kreeg van bondscoach Ronald Koeman de voorkeur boven Bart Verbruggen, die zal keepen tegen Duitsland.

Na zeventien minuten in de wedstrijd tegen Schotland kende Flekken zijn hoogtepunt. Hij bracht katachtig redding op een gevaarlijke kopbal van aanvaller Ryan Christie. Flekken maakte afgelopen zomer de overstap van SC Freiburg naar Brentford in de Premier League. In Engeland heeft hij inmiddels een basisplaats onder de lat gepakt en met de club staat hij inmiddels vijftiende op de ranglijst van de Premier League.