Wijnaldum kende zware test tegen Schotland: 'Werd niet in het spel betrokken'

Wijnaldum kende zware test tegen Schotland: 'Werd niet in het spel betrokken'

23 maart - 08:43
61

Georginio Wijnaldum kijkt niet met erg veel trots terug op zijn terugkeer in Oranje. In het duel met Schotland was de middenvelder weinig zichtbaar, maar dat lag volgens Wijnaldum niet altijd aan hem. De middenvelder was wel weer blij dat hij voor Oranje mocht spelen.

"Ik werd niet echt in het spel betrokken", vertelt Wijnaldum tegenover Voetbal International. "Hoe dat kwam? We verloren veel ballen. We waren niet vast in ons spel en ik werd moeilijk gevonden tussen de linies. Dat maakte het moeilijk." Toch haalt Wijnaldum ook goede punten uit de wedstrijd. "Ik denk wel dat die goal goed voor me was." Wijnaldum keerde vrijdag na driekwart jaar terug bij Oranje.

Wijnaldum kende na zijn glorietijd bij Liverpool een aantal zware jaren. Inmiddels maakt hij weer veel minuten voor Al Ettifaq en is de middenvelder vooral blij dat hij weer voetballer is. "De lach was al even terug, moet ik eerlijk zeggen. Ik heb natuurlijk twee moeilijke seizoenen gehad, na mijn vertrek bij Liverpool. In Parijs was het lastig, in Rome daarna ook, omdat ik snel geblesseerd raakte. Dit seizoen voetbal ik weer vanaf de aftrap, dat maakt me gelukkig."