Pijlsnelle aanvaller houdt Ajax-deur op een kier: Ze mogen altijd bellen

Pijlsnelle aanvaller houdt Ajax-deur op een kier: "Ze mogen altijd bellen"

23 maart - 20:10 Laatste update: 20:35
43

Sheraldo Becker heeft het goed naar zijn zin bij Real Sociedad, maar de snelle aanvaller zal altijd nadenken over een terugkeer naar Ajax. De in Amsterdam geboren speler heeft bovendien lovende woorden over voor Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur van de club. 

Becker spreekt met ESPN over zijn transfer naar Spanje. De aanvaller verruilde in januari Union Berlin voor Sociedad en de Duitse club ontving daar drie miljoen euro voor. "Voor mijn gevoel zit ik er al een hele lange tijd, ik ben enorm goed ontvangen door de jongens", aldus Becker, die is opgeroepen voor de nationale ploeg van Suriname. 

De snelle spits annex buitenspeler was tussen 2009 en 2016 actief voor verschillende jeugdelftallen van Ajax en heeft nog altijd een zwak voor de club uit zijn geboorteplaats. "Ze kunnen altijd bellen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Alex (Kroes, red.) zal zijn werk goed doen, het is een goede vent", meent de voetballer.

Becker wist het met Union Berlin van de 2. Bundesliga naar de Champions League te schoppen, maar toch koos de speler voor Spanje. "Na vier en een half jaar was ik klaar voor een nieuwe stap en had ik ook veel keuzes. Ik heb uiteindelijk met mijn hart gekozen voor Sociedad."