Oranje-debutant acht zich klaar voor stap naar Engeland: 'Daar geloof ik wel in'

Oranje-debutant acht zich klaar voor stap naar Engeland: 'Daar geloof ik wel in'

23 maart - 23:52 Laatste update: 24 maart - 00:06
53

Quinten Timber acht zichzelf geschikt voor een stap naar de Premier League. Althans, op fysiek gebied. De middenvelder van Feyenoord is bezig aan een ijzersterk seizoen en mag bovendien nog hopen op een plek in de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman.

"Ik denk dat ik altijd wel het vertrouwen van de trainer (Arne Slot, red.) heb gehad. In de voorbereiding, toen ik terugkwam van een blessure, vond ik nog niet dat ik zo goed speelde. Vanaf de eerste competitiewedstrijd ging ik terug van de 'tien' naar de 'acht', een box-to-box-positie", legt Timber uit in gesprek met Trouw. "Dat ging best wel goed. Vanaf dat moment heb ik de lijn doorgetrokken."

Timber werd vanwege zijn sterke optredens bij Feyenoord voor het eerst opgeroepen voor Oranje en mag nog hopen op een uitnodiging voor het EK van 2024 in Duitsland. Op het WK in Qatar kon de familie Timber al meemaken hoe het is om op een eindtoernooi te spelen, want broer Jurriën maakte deel uit van de Oranje-selectie onder bondscoach Louis van Gaal. "Ik was er ook bij, het was heel mooi om je broertje te zien spelen daar. Het WK is het grootste en mooiste wat dat er is", blikt Timber terug. 

Clubs uit het buitenland lijken sowieso overtuigd van zijn kwaliteiten. De middenvelder van Feyenoord wordt al een tijdje gelinkt aan clubs uit Engeland. Past Timber met zijn fysieke spel in de Premier League? "Ja, daar geloof ik wel in. Of ik er klaar voor ben? Het is ook een kwestie van jezelf er klaar voor maken."