Duitse bondscoach Nagelsmann schimmig over toekomst: 'Niet een gegeven'

Duitse bondscoach Nagelsmann schimmig over toekomst: 'Niet een gegeven'

24 maart - 10:15 Laatste update: 10:54
11

Het is nog niet duidelijk of Julian Nagelsmann ook na het komende EK aanblijft als bondscoach van Duitsland. Na de oefenzege op vice-wereldkampioen Frankrijk (2-0) liet de 36-jarige oefenmeester zich uit over zijn nabije toekomst. 

Nagelsmann vertrok in maart 2023 bij Bayern München, waarna hij zes maanen later Hansi Flick opvolgde als bondscoach van Duitsland. Nagelsmann tekende slechts voor een jaar, waardoor hij komende zomer dus uit zijn contract loopt. Onlangs kwam al naar buiten dat de DFB zijn contract nog voor aanvang van het EK zou willen verlengen. "Dat hangt natuurlijk een beetje van het aanbod af. In principe ben ik blij met het feit dat de hoofdrolspelers tevreden zijn over de technische staf, dat is een eerste eerste stap", aldus Nagelsmann, opgetekend door ZDF. 

Voordat hij de knoop doorhakt, wil hij zijn eerste maanden als bondscoach eerst goed evalueren. "Als het voor mij onmogelijk was om te verlengen, dan had ik dat gezegd, en dan hoefden ze mij niets aan te bieden", vervolgt hij. "Het is niet onmogelijk, maar het is ook niet zomaar een gegeven."

Mocht Nagelsmann uiteindelijk een langere verbintenis aan willen gaan met de DFB, dan moet er nog het nodige geregeld worden. "Er zijn een hoop details die ik zou moeten bespreken met mijn bazen en mijn agenten. De mensen die daarover gaan zullen er snel genoeg achter komen of ik oké ben met een eventuele aanbieding. Het heeft in ieder geval niets met het financiële aspect te maken."