Litmanen duidelijk: ''Een shock voor alle Ajacieden om dit te moeten ondergaan'

Litmanen duidelijk: ''Een shock voor alle Ajacieden om dit te moeten ondergaan'

25 maart - 08:30
54

Jari Litmanen heeft zich uitgelaten over de benarde situatie waarin Ajax verkeert. Bijna twee jaar geleden reikte de Fin de kampioensschaal uit aan de Amsterdammers. Sindsdien is er veel veranderd, ziet ook de voormalige nummer tien.

Ajax heeft nog altijd een plek in het hart bij Litmanen. "Bij Ajax heb ik het langst gespeeld en de meeste successen behaald", vertelt hij trots in gesprek met De Telegraaf. De huidige prestaties van de club gaan Litmanen dan ook aan het hart. "Het niveau en resultaten zijn duidelijk niet goed. Het moet na al die jaren een shock zijn voor alle Ajacieden om dit te moeten ondergaan. Ze moeten de juiste dingen gaan doen om er weer bovenop te komen", zegt de Fin. 

Zaterdag stond hij met de Ajax-legendes op het veld in Liverpool. Ook Edgar Davids was van de partij. Laatstgenoemde weet precies wat er moet gebeuren om Ajax weer naar het gewenste niveau te brengen. Volgens de middenvelder is het allemaal geen hogere wiskunde. "Iedereen kan het wel invullen. Je moet goede spelers aantrekken, een consistent beleid voeren en vervolgens een goede lange termijnstrategie implementeren", aldus Davids.