Perez: 'Vanaf begin gezegd dat hij niet goed genoeg is voor Ajax'

Perez: 'Vanaf begin gezegd dat hij niet goed genoeg is voor Ajax'

25 maart - 11:18 Laatste update: 11:48
41

Kenneth Perez vindt het jammer dat Anton Gaaei niet uit de verf komt bij Ajax, maar hij heeft geen spijt van de harde kritiek op zijn landgenoot. De analist twijfelt nog altijd serieus of de 21-jarige rechtsback de kwaliteiten heeft voor de Amsterdammers.

Gaaei beleeft een dramatisch debuutseizoen bij Ajax. Zowel onder Maurice Steijn als John van 't Schip werd hij al eens voor rust gewisseld. "Het spijt mij voor hem. Natuurlijk", zegt Perez tegen Bold. "Ik leef vooral mee met zijn ouders, wiens zoon een moeilijke tijd doormaakt. Het is niet leuk, maar met voetballers zelf moet je nooit medelijden hebben. Het is een harde wereld en als je niet goed genoeg bent, moet je opstaan."

"Dat heeft hij ook wel gedaan", vervolgt Perez over Gaaei. "Hij heeft zich moedig teruggeknokt en niet echt serieuze fouten meer gemaakt." Dat betekent echter niet dat de voormalig aanvaller nu wel de kwaliteiten ziet die nodig zijn om te slagen bij Ajax. "Hij krijgt wat speeltijd, maar ik vraag mij sterk af of hij goed genoeg is voor Ajax. Dat heb ik vanaf het begin gezegd, en daar was veel verontwaardiging over."

Met name in Denemarken werd verbaasd gereageerd op het harde oordeel van Perez over Gaaei. Spijt heeft de ESPN-analist niet. "Helemaal niet. Hiervoor worden we betaald, wat we zien moeten we zeggen. Ik heb niets persoonlijks over hem gezegd, want ik ken hem niet. Maar wel over zijn spel en zijn kwaliteiten als voetballer."