Emanuelson neemt extra Ajax-klus aan: 'Vereerd dat ze mij hebben gevraagd'

Emanuelson neemt extra Ajax-klus aan: 'Vereerd dat ze mij hebben gevraagd'

25 maart - 12:15 Laatste update: 12:17
13

De Ajax Foundation heeft er een nieuwe ambassadeur bij: Urby Emanuelson. De oud-speler van de Amsterdammers neemt de plek in van de naar West Ham United vertrokken John Heitinga.

"Ik voel me vereerd dat de Ajax Foundation mij heeft gevraagd om ambassadeur te worden", reageert Emanuelson, die zelf 255 duels in het shirt van de Amsterdammers speelde, op de website van Ajax. "Zowel binnen als buiten het voetbal heb ik mij altijd geprobeerd in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen." Op dit moment is Emanuelson ook assistent-trainer bij Jong Ajax. 

"Ik ben in Amsterdam geboren en getogen in de Bijlmer. Vroeger droomde ik van de stap richting de ArenA en verder. Ik kijk ernaar uit mijn ervaring te gebruiken om anderen verder te helpen met hun dromen en talenten", aldus Emanuelson. 

De Ajax Foundation is een onafhankelijke, maar aan Ajax gelieerde stichting met als doel Amsterdamse jongeren te inspireren en motiveren om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Ajax ziet in Emanuelson een goede match voor de rol van ambassadeur. 'Wat Emanuelson verbindt met de Ajax Foundation is niet alleen zijn voetbalachtergrond, maar ook zijn band met de Bijlmer. Als kind van de buurt is hij er nog elke dag te vinden', valt er te lezen.