Schweinsteiger: 'Dat heeft Oranje veel beter voor elkaar, ze zijn top-vijf'

Schweinsteiger: 'Dat heeft Oranje veel beter voor elkaar, ze zijn top-vijf'

25 maart - 15:40 Laatste update: 19:57
75

Bastian Schweinsteiger waarschuwt Duitsland voor de komende interland tegen het Nederlands elftal. De oud-international is vol lof over Oranje en voorspelt een zware avond voor Die Mannschaft.

"Ik verwacht dat Nederland het in defensief opzicht veel beter voor elkaar heeft dan Duitsland. Ik ben benieuwd welke oplossingen we daarvoor kunnen bedenken", zegt de ex-middenvelder op de Duitse televisiezender ARD.

Schweinsteiger noemt Oranje zelfs één van de favorieten voor de EK-titel komende zomer. "Als je kijkt naar de kwaliteiten van de spelers, dan staat Nederland zeker in de top-vijf van de nationale ploegen in Europa", stelt hij.

Desondanks hoopt de oud-speler van Bayern München en Manchester United dat Duitsland de positieve reeks die ingezet is na de winst op Frankrijk (0-2) door kan zetten. "Een zege op Nederland zou de stemming natuurlijk nog beter maken." De laatste drie interlands voor Frankrijk gingen verloren. De druk op bondscoach Julian Nagelsmann nam daardoor al toe.

Nederland en Duitsland trappen dinsdagavond om 20.45 uur af in Frankfurt. Verschillende Duitse media verwachten dat de Duitsers in dezelfde opstelling als zaterdag tegen Frankrijk zullen starten. Bij Nederland lijken in ieder geval Bart Verbruggen en Mathijs de Ligt in de basis te staan.