Sneijder foetert: 'Wat moet Reijnders doen? In zijn handen pakken en lek prikken?'

Sneijder foetert: 'Wat moet Reijnders doen? In zijn handen pakken en lek prikken?'

26 maart - 10:34
42

Wesley Sneijder stoort zich bij vlagen aan het gebrei van het Nederlands elftal. De recordinternational van Oranje is van mening dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman ten koste van alles wil opbouwen, terwijl een andere oplossing soms voor de hand ligt.

Bij Veronica Offside analyseert Sneijder de wedstrijd van Oranje tegen Schotland (4-0). "Soms moeten we wel van die Nederlandse opbouw af. Het was een oefenwedstrijd, dat snap ik wel, dan ga je dingen proberen. Maar als je ziet dat er hoog druk wordt gezet, dan moet je niet continu blijven opbouwen. Gooi die bal gewoon lang!", zucht de oud-middenvelder.

Sneijder wijst naar doelman Mark Flekken, die geregeld de middenvelders onder druk aanspeelt. "Het staat helemaal vast. Wat moet hij ermee?", doelt hij op een pass naar Tijjani Reijnders in de drukte. "Misschien in zijn handen pakken en lek prikken. Op het EK is dit dodelijk. Voetbal wordt beslist op details en dit is er eentje."

Als speler maakte Sneijder furore bij Internazionale. Hij denkt dat het Nederlands voetbal veel kan leren van de Italiaanse spelopvatting. "Ze moeten eens naar Italiaanse ploegen gaan kijken, hoe zij het doen. Dit kan toch niet..." Sneijder stelt dat ploegen in Italië sneller de bal lang spelen, omdat het daar meer resultaatgericht is.