Ajax-commissarissen moeten vrezen voor hun baan: 'Die gaan het niet redden'

Ajax-commissarissen moeten vrezen voor hun baan: 'Die gaan het niet redden'

29 maart - 18:25
54

Mike Verweij beweert dat de Raad van Commissarissen van Ajax uitgebreid wordt naar zeven personen. De Amsterdammers zouden voornemens zijn een tweede voetbalcommissaris aan te stellen. Ook het verblijf van Michael van Praag zal langer duren dan vooraf verwacht, al meent Verweij dat er ook een aantal commissarissen vroegtijdig zullen sneuvelen. 

"Er komen uiteindelijk zeven commissarissen bij Ajax, omdat er een tweede voetbalcommissaris komt naast Danny Blind", vertelt Verweij in Kick Off. "Dan blijven er te weinig mensen over om alle andere dingen die moeten gebeuren op te pakken. De RvC wordt waarschijnlijk uitgebreid naar zeven personen." Op dit moment bestaat de RvC van Ajax uit Michael van Praag, Leo van Wijk, Danny Blind, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick. 

Voorzitter Van Praag blijft langer dan verwacht, weet Verweij. "Hij had aanvankelijk aangegeven dat hij instapte om er heel snel weer uit te stappen. "Maar hij blijft waarschijnlijk in ieder geval tot maart volgend jaar. Hij mag het jubileum van Ajax, 125 jaar, nog meemaken als de voorzitter van de Raad van Commissarissen."

Enkele van de huidige leden van de RvC moeten vrezen voor hun baan vanwege het komende rapport over de transferzomer van 2023. "Er wordt gewacht op het onderzoek, maar je hoort geluiden dat Van Oevelen, Mosman en Schlick uiteindelijk gaan sneuvelen. Of dat op de 'AVA' in november of al eerder op de 'BAVA' is, dat zullen we moeten afwachten", klinkt het. "Maar die gaan het niet redden."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!