'Het gaat prima met Van de Ven, hij kan gewoon starten in het weekend'

'Het gaat prima met Van de Ven, hij kan gewoon starten in het weekend'

29 maart - 20:20
12

Micky van de Ven kan zaterdag starten in het duel tussen Tottenham Hotspur en Luton Town, bevestigt manager Ange Postecoglou. De Nederlandse verdediger viel eerder in maart uit vanwege een nieuwe hamstringblessure, maar de kwetsuur van de speler viel alles mee. 

Postecoglou spreekt vrijdag op het persmoment richting het duel en spreekt geruststellende woorden over de ziekenboeg. "Rodrigo Bentancur, Micky van de Ven en Richarlison voelen zich allemaal goed, ze kunnen morgen (zaterdag,  red.) spelen. Richarlison had wat last van zijn knie, maar voelt zich nu goed, ook na de training."

Van de Ven raakte op tien maart geblesseerd in het duel met Aston Villa en moest de laatste weken herstellen. Door de kwetsuur miste de verdediger de definitieve selectie van Oranje voor de oefeninterlands met Schotland en Duitsland. Het is voor de rappe mandekker in ieder geval geen probleem om in juni aan te treden op het EK, tenzij er meer blessures verschijnen. De afgelopen drie blessures van Van de Ven hadden allemaal met de hamstring te maken.

Tottenham is samen met Aston Villa in een hevige strijd verwikkeld om de vierde plek, dat recht geeft op een Champions League-ticket. De achterstand op The Villans bedraagt drie punten. Manchester United volgt met zes punten achterstand. 

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!