'Wie is FIFA om Overmars te schorsen om moreel kompas als WK in Saudi-Arabië is'

'Wie is FIFA om Overmars te schorsen om moreel kompas als WK in Saudi-Arabië is'

30 maart - 08:32 Laatste update: 10:34
125

Hans Nijland is ervan overtuigd dat hij een goede optie is voor de positie van bondsvoorzitter bij de KNVB. De oud-directeur van FC Groningen denkt dat hij met zijn directheid en harde aanpak voor een frisse wind bij de bond kan zorgen.

Nijland denkt om meerdere redenen dat hij een goede kandidaat is. Zo is zijn verbindende factor een belangrijk pluspunt. "Het lijkt me mooi om iets voor het voetbal te betekenen en ik denk dat dit een functie is die heel goed bij me past. Voor de rol van bondsvoorzitter is het belangrijk dat je een verbinder bent, zeker ook tussen het prof- en amateurvoetbal. Dat zijn twee werelden die ik heel goed ken. Ik heb 23 jaar betaald voetbal mogen doen bij FC Groningen."

Tegenover De Telegraaf is Nijland enthousiast over de baan en vindt hij ook dat hij een goede kans maakt. "Ik zeg altijd: 'Niks is onmogelijk.' Ik heb echt veel positieve reacties gehad uit zowel het prof- als amateurvoetbal. Er zullen best mensen zijn die denken: 'Wat moeten we met die grootbek uit Kropswolde?' Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, is er altijd kritiek. Maar ik denk dat ik zeker een kans maak."

Nijland heeft over bepaalde punten ook een duidelijke mening, die hij niet onder stoelen of banken steekt. Zo ook over de schorsing van Marc Overmars. "Als je ziet dat Overmars, die al gestraft is doordat hij heeft moeten opstappen bij Ajax, een jaar na dato nog even een schorsing voor een jaar aan de broek krijgt van de FIFA, dan denk ik wel ‘Wie is de FIFA om een ander aan te spreken op een moreel kompas, als ze tegelijkertijd een WK in Saoedi-Arabië willen organiseren?’ Een land waar de mensenrechten worden overschreden. Voor zo’n standpunt loop ik niet weg."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!