Emanuelson en Kraay vol lof: 'Fenomenaal, klaar om te schitteren in Ajax 1'

Emanuelson en Kraay vol lof: 'Fenomenaal, klaar om te schitteren in Ajax 1'

31 maart - 11:40
15

Mika Godts staat op de drempel van zijn doorbraak bij Ajax, constateert Urby Emanuelson. De assistent-trainer van Jong Ajax is lovend over de Belgische vleugelaanvaller.

Het is geen geheim dat Hans Kraay jr. groot fan is van Godts, die ook zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie wordt bewierookt. "Alles is mooi aan hem, Urby, of niet?", vraagt Kraay aan Emanuelson. "Ik denk dat Mika wel klaar is om in Ajax 1 te gaan schitteren", geeft de oud-international toe.

Emanuelson maakt Godts dagelijks mee op het trainingsveld. "Het is een jongen die graag wil en zich graag wil laten zien. Hij proeft natuurlijk zelf ook wel dat hij heel dicht tegen Ajax 1 aan zit. Die drive is er gewoon bij hem. In één-tegen-één is hij fenomenaal. Dat is iets wat je moet blijven stimuleren."

Tegelijkertijd wil Emanuelson de 'hype' rond Godts niet te groot maken. "Je wilt hem natuurlijk niet meteen al op een voetstuk plaatsen. Maar het is in potentie iemand die heel ver kan komen, laat ik het daarop houden." Godts staat zondagmiddag tegen PEC Zwolle (aftrap 12.15 uur) in de basis bij Ajax.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!