Liverpool lachende derde: PL-topper tussen City en Arsenal blijft onbeslist

31 maart - 19:23 Laatste update: 20:43
10

Manchester City en Arsenal hebben zondagavond na negentig intense minuten gelijkgespeeld. In een weinig spectaculaire wedstrijd, waarin de kansen schaars waren, werd er niet gescoord. De Engelse titelstrijd blijft door de remise onverminderd spannend.

Arsenal en City gaven elkaar eerder dit seizoen ook al weinig toe. Destijds wonnen The Gunners met 1-0, dankzij een late treffer van Gabriel Martinelli. Diezelfde Martinelli begon in het Etihad Stadium vanaf de bank, en moest toekijken hoe de thuisploeg eigenlijk vanaf moment één het gros van het balbezit had. Tot echte kansen resulteerde dat in de vrij teleurstellende eerste helft niet.

Een 'hoogtepunt' in de eerste 45 minuten, was het uitvallen van Nathan Aké. De Oranje-international, die vorige week tegen zowel Schotland als Duitsland speelde, moest na 27 minuten de strijd staken. Wat de reden was van zijn uitvallen, is nog niet bekend.

Arsenal was vlak na rust gevaarlijk via Gabriel Jesus, maar de Braziliaanse aanvaller kwam na een fraaie aanval net te laat. De thuisploeg wist daar eigenlijk niets tot nauwelijks tegenover te brengen. Het had wel de bal, en het zette wel aan, maar Arsenal kwam eigenlijk niet in de problemen, op één moment vlak voor tijd na. Erling Haaland kon binnenschieten, maar miste de bal.

Gescoord werd er uiteindelijk niet meer, waardoor City nu derde staat met 64 punten. Arsenal heeft er 65, terwijl Liverpool, dat eerder op de dag met 2-1 won van Brighton, aan kop gaat met 67 punten.