Van 't Schip reageert op schorsing Kroes: 'Dat gevoel proef je in de groep'

Van 't Schip reageert op schorsing Kroes: 'Dat gevoel proef je in de groep'

3 april - 16:10 Laatste update: 17:34
54

John van 't Schip heeft in een interview op de clubkanalen van Ajax gereageerd op de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes. De trainer van Ajax legt uit wat het nieuws doet met de selectie van de Amsterdammers. 

"Het is heel vervelend voor de club. Sinds ik ben ingesprongen, is het er niet rustiger op geworden", constateert Van 't Schip. "Je hoopt dat de club op een bepaalde manier rust kan krijgen. Die was er tot Alex Kroes ook niet, en twee weken later is hij zelf weg. Dat creëert heel veel onrust. In die situatie moeten we, met een jonge groep, presteren. Dat doet wat met een groep, dat vergeten mensen vaak", benadrukt de oefenmeester van Ajax. 

Wedden

Meer odds

Daarom wilde Van 't Schip ervaring toevoegen aan de selectie. "In de afgelopen transferwindow heb ik om meer versterkingen gevraagd. Henderson is wel gekomen, maar als je een A krijgt, wil je ook een B en een C krijgen. Ook omdat bij die jonge jongens weg te nemen. Je ziet dat de groep niet in balans is en met een aantal blessures heel kwetsbaar is."

Marijn Beuker heeft de schorsing van Kroes toegelicht bij de spelersgroep, vertelt Van 't Schip vervolgens. "Dan proef je in de groep het gevoel: 'Niet weer, het zal toch niet...' Eigenlijk wat heel veel mensen denken. Maar we zijn ook weer snel overgegaan tot de orde van de dag. Trainen, verzorgen en klaar staan. Want we hebben een belangrijke wedstrijd te spelen."

Het is meer dan ooit belangrijk om bij elkaar te blijven, benadrukt Van 't Schip. "Dat is moeilijk, maar we moeten onze focus houden en proberen het seizoen op een zo goed mogelijke manier af te sluiten en die vijfde plek sowieso veilig stellen. Dat is een flinke klus, maar niet onmogelijk."