Kroes aanwezig bij Ajax - Go Ahead Eagles, geschorste directeur is 'strijdbaar'

Kroes aanwezig bij Ajax - Go Ahead Eagles, geschorste directeur is 'strijdbaar'

4 april - 21:40
198

Alex Kroes werd dinsdagochtend geschorst als algemeen directeur van Ajax, maar twee dagen later is hij wel aanwezig bij de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles. Volgens Het Parool toont Kroes zich 'strijdbaar'.

Kroes verwierf ruim 17.000 aandelen, een week voor zijn Ajax-aanstelling in augustus 2023 werd bekrachtigd. Toen dat uitlekte, schorste de raad van commissarissen schorste hem op verdenking van handel met voorkennis. Toch is hij donderdagavond aanwezig bij Ajax - Go Ahead Eagles.

Wedden

Meer odds

'Kroes wilde geen commentaar geven over de reden van zijn aanwezigheid', schrijft Het Parool. 'Wel toont hij zich met z'n precaire aanwezigheid strijdbaar, om eventueel terug te keren bij de Amsterdamse club.'

Kroes nam plaats in het gedeelte van de Johan Cruijff ArenA dat is gereserveerd voor leden. Hij is sinds zijn negende lid van Ajax en weet zich nog steeds gesteund door de bestuursraad, die een grote vinger in de pap heeft binnen de Amsterdamse club.

Sinds de schorsing staan de raad van commissarissen onder leiding van Michael van Praag en Kroes lijnrecht tegenover elkaar. Volgens Van Praag is er geen weg meer terug, terwijl Kroes zijn voorgenomen ontslag wil aanvechten. Hij zegt alleen maar goede intenties te hebben gehad.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!