Vermoedelijke opstelling: Van 't Schip hoopt op Ajax-spitsen tegen Feyenoord

Vermoedelijke opstelling: Van 't Schip hoopt op Ajax-spitsen tegen Feyenoord

7 april - 09:50 Laatste update: 09:55
85

Ajax staat voor de zware uitdaging om Feyenoord partij te bieden tijdens De Klassieker in De Kuip. Niet alleen heerst er totale chaos bij de Amsterdammers, de ploeg van coach John van 't Schip is ook nog eens gehavend. Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax.

Ajax is opnieuw in een bestuurlijke crisis terecht gekomen. De selectie van Van 't Schip moet het hoofd echter koel zien te houden, want de vijfde plaats in de Eredivisie staat zondag op het spel. In aanloop naar De Klassieker kreeg Ajax wel een volgende tegenvaller: Diant Ramaj heeft een blessure opgelopen en komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie. Gerónimo Rulli geldt als zijn logische vervanger.

Wedden

Meer odds

Ramaj is niet de enige basisspeler van Ajax die het duel met de aartsrivaal moet missen. Ook Jordan Henderson en Steven Berghuis zijn er niet bij tegen Feyenoord. Van 't Schip hoopt wel weer een beroep te kunnen doen op zijn spitsen Brian Brobbey en Chuba Akpom. Het is echter niet zeker dat zij op tijd fit zijn. Voor een basisplaats vormen ze sowieso een vraagteken.

Van 't Schip staat al met al weer voor een lastige puzzel. De kans is groot dat hij veelal voor dezelfde namen kiest als tegen Go Ahead Eagles (1-1). Doelpuntenmaker Anton Gaaei en Kenneth Taylor zijn in dat geval weer de wingbacks, terwijl Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk de controleurs zijn. Voorin moeten Kristian Hlynsson, Mika Godts en Steven Bergwijn het verschil maken.

Ajax en Feyenoord beginnen zondag om 14.30 uur aan De Klassieker.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Rulli; Gaaei, Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk; Hlynsson, Godts; Bergwijn