Vink ziet Oosting niet naar Ajax gaan en prijst Twente-coach: 'Doet hij heel knap'

Vink ziet Oosting niet naar Ajax gaan en prijst Twente-coach: 'Doet hij heel knap'

9 april - 19:54
34

Kenneth Perez en Marciano Vink zijn zeer te spreken over FC Twente-trainer Joseph Oosting. De Tukkers stevenen hard af op de derde plaats in de Eredivisie, waardoor er serieus getwijfeld wordt of de 52-jarige coach wel naar Ajax zou willen als het zover komt.

FC Twente deed afgelopen weekend weer uitstekende zaken door de harde nederlaag van AZ bij PSV. Zelf won de Enschedese club met 2-0 van Fortuna Sittard, na een vroege rode kaart voor Rodrigo Guth. Toch oogst Oosting weer complimenten. "Ik ben altijd benieuwd als een ploeg met tien man komt te spelen, hoe de andere trainer dan reageert", begint Perez bij ESPN.

"In de rust hebben ze Ünüvar stijf aan de linkerkant neergezet en Rots stijf aan de rechterkant. Hierdoor werd het speelveld veel breder gemaakt en moest Fortuna breder gaan verdedigen", legt de Deen uit. "Dan had je Vlap, Steijn en Van Wolfswinkel in het midden. Op deze manier kan je wel door het midden spelen, omdat Fortuna wat breder moest staan. Ik ben altijd benieuwd of een trainer dat door heeft, dat ze in plaats van een flexibele buitenkant een vaste buitenkant neerzetten. Dat vond ik een hele goede omzetting van Oosting."

Vink is het eens met Perez. "Ik vind het heel knap van Oosting, want het is niet de eerste keer dat hij een omzetting moet doen tegen tien man. Dat gebeurde ook tegen Excelsior, toen stonden ze met 0-2 achter. Hij bracht toen alleen maar aanvallers, maar wel met veel structuur. Dat doet hij heel knap. Die 0-2 bogen ze toen om naar een overwinning."

Vink krijgt daarna de vraag of Oosting een optie kan zijn voor Ajax, dat op zoek moet naar een trainer voor volgend seizoen. "Volgens mij zit hij heerlijk bij FC Twente. Die gaan straks misschien de Champions League in en de Europa League is al zeker. Dat is fantastisch voor heel Enschede."

Twente koestert in de strijd om het ticket voor de voorrondes van de Champions League een voorsprong van acht punten op AZ. Ajax is door de historische nederlaag tegen Feyenoord afgegleden naar de zesde plaats.