Verweij: 'Ik denk dat Ajax en Kroes hem gaan proberen te verkopen'

Verweij: 'Ik denk dat Ajax en Kroes hem gaan proberen te verkopen'

7 mei - 08:18 Laatste update: 08:33
46

Ajax gaat Owen Wijndal proberen te verkopen. Dat verwacht Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf. De linksback, die twee jaar geleden voor tien miljoen euro overkwam van AZ, speelt dit seizoen op huurbasis voor Royal Antwerp FC.

Wijndal krijgt veel speeltijd van Antwerp-trainer Mark van Bommel, maar genoeg voor een nieuwe kans in Amsterdam is het vermoedelijk niet. Verweij denkt dat de elfvoudig Oranje-international weinig toekomst heeft in de Johan Cruijff ArenA en wijst naar technisch directeur Alex Kroes.

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat Ajax uiteindelijk gaat proberen hem te verkopen", aldus de Ajax-watcher bij Kick-off, een podcast van De Telegraaf. "Marijn Beuker (directeur voetbal, red.) en Kelvin de Lang (hoofdscout, red.) waren volgens mij wel enthousiast, maar ik denk dat Kroes het risico gewoon veel te groot vindt om hem terug te halen."

Verweij legt uit: "Speelt Wijndal in het nieuwe seizoen twee wedstrijden slecht bij Ajax, dan wordt hij de tent uitgefloten. Dus ik denk dat ze die gaan proberen te verkopen." Wijndal verhuisde afgelopen zomer enkele dagen ná de Nederlandse transferdeadline nog naar België.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!