PSV moet vrezen: drie Premier League-clubs zitten achter toptalent aan

PSV moet vrezen: drie Premier League-clubs zitten achter toptalent aan

14-04-2016 06:30
7

PSV moet een vertrek van de talentvolle Sekou Sidibe vrezen. De pas veertienjarige aanvaller wordt door Everton, Manchester United en Tottenham Hotspur achterna gezeten.

Dat weet PSVPrimeur.nl uit betrouwbare bron. Het gebeurt steeds vaker dat buitenlandse topclubs in de opleiding van Nederlandse clubs spelers wegplukken. Onlangs nog raakte Feyenoord Tahith Chong (16) kwijt aan Manchester United. Ajax verloor Timothy Fosu-Mensah aan dezelfde club.

Wedden

Meer odds

De kans bestaat dat PSV nu ook de klos is. Sidibe wordt binnen PSV als een zeer groot talent gezien. De Belgische onder 15-international met Ivoriaanse roots was voorheen actief in de jeugdopleiding van Germinal Beerschot Antwerp. Vlak voor die club failliet ging, stapte hij over naar PSV. Omdat Sidibe pas veertien is, kan PSV hem nog geen contract aanbieden. Buitenlandse clubs hoeven daardoor alleen een opleidingsvergoeding te betalen.

Voor PSV is het weinig hoopvol dat op PSVjeugd.nl, de officiële website van de PSV-opleiding, staat dat Manchester United de favoriete club van Sidibe is. Dat PSV hem als één van de toptalenten ziet, blijkt wel uit het feit dat technisch manager Marcel Brands aanschoof bij de evaluatiegesprekken met de aanvaller. Normaliter zitten daar alleen de betreffende jeugdtrainer en hoofd opleidingen van de club bij.