Update: Witte rook uit Arnhem: Vitesse pikt international op bij Chelsea

Update: Witte rook uit Arnhem: Vitesse pikt international op bij Chelsea

01-09-2016 09:30
2

Tegen alle verwachtingen in heeft Vitesse zich nog versterkt met een centrale verdediger uit de Verenigde Staten. Matt Miazga komt op huurbasis over van Chelsea.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International donderdag, een half uur na de officiële sluiting van de transfermarkt. Vitesse en Chelsea lieten nog niets los over een mogelijke transfer van Miazga. De Amerikaanse verdediger (21) wordt waarschijnlijk voor de rest van het seizoen gehuurd door de Arnhemmers.

Miazga is een rechtsbenige centrale verdediger, die sinds januari 2016 onder contract staat bij Chelsea. De Londense grootmacht nam hem over van New York Red Bulls. Miazga kwam in zijn eerste halfjaar tot twee competitiewedstrijden voor Chelsea, waarin hij 136 minuten speelde onder de vleugels van interim-manager Guus Hiddink. Hij is verder tweevoudig international van de Verenigde Staten. Miazga wordt na Nathan en Lewis Baker de derde speler die Chelsea dit seizoen stalt bij Vitesse.

Update 01/09 9.30 uur: Vitesse heeft de huur van Miazga donderdagochtend bevestigd. De Amerikaanse verdediger wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen maakte Miazga nog de nodige speelminuten namens het team van manager Antonio Conte. Door de late transfer van David Luiz naar Londen werd de international echter overbodig.