Roda JC mag direct transfermarkt op: geld beschikbaar gesteld door nieuwe man

Roda JC mag direct transfermarkt op: geld beschikbaar gesteld door nieuwe man

24-01-2017 13:33
25

Roda JC heeft dinsdagmiddag bevestigd dat de Zwitser Aleksei Korotaev de intentie heeft om een minderheidsbelang te verwerven in de club. De Limburgers kwamen ook gelijk met nieuws: er is transfergeld beschikbaar gesteld voor deze maand.

Korotaev heeft de fondsen beschikbaar gesteld om de selectie nog deze periode te versterken. Dat is onderdeel van het lange termijnplan om de club weer naar de subtop te brengen. "Het enthousiasme en de passie van de mensen bij Roda en de directie in het bijzonder heb ik vanaf de eerste minuut super gewaardeerd en heeft me het gevoel gegeven bij de juiste club te zijn beland om mijn ambities te verwezenlijken", zegt Korotaev in een reactie.

Ook de jeugdopleiding wordt een belangrijk project voor Korotaev, die investeringen wil doen in de jeugd. Technisch directeur Ton Caanen reageert namens Roda JC: "Aleksei Korotaev investeert niet alleen, maar hij is vooral ook geïnvolveerd. Zijn betrokkenheid is groot en ook oprecht. Hij heeft een uitgesproken sporthart en is een echte teamspeler", zegt Caanen.

Korotaev neemt een deel van de aandelen van de huidige eigenaar Frits Schrouff over. "Op de manier waarop ik Aleksei heb leren kennen heeft hij dezelfde speerpunten bij de toekomst van de club die ik bij mijn participatie voor ogen had", zegt Schrouff. "De aandacht voor de voetbalacademie en de terugkeer van sportieve successen wordt nu onze gezamenlijke uitdaging."