Machtsvertoon van VVV, NAC onderuit in spektakelstuk, zege Jong PSV

10-02-2017 22:08
6

VVV-Venlo heeft zich razendsnel hersteld van de uitglijder tegen Jong PSV (1-2) maandag. De ploeg van coach Maurice Steijn zette ten koste van Helmond Sport een volgende stap richting de titel: 7-0. NAC moet na een spectaculaire thuisnederlaag terrein prijsgeven.

VVV-Venlo - Helmond Sport (7-0)
Vito van Crooy zette VVV in de eerste helft op het goede spoor, maar na de pauze gaven de Limburgers pas echt gas. Binnen twintig minuten liep de thuisploeg uit door goals van Joey Sleegers, Jerold Promes, Ralf Seuntjens, Clint Leemans, Danny Post en Gedion Zelalem. Door de eclatante zege vergroot VVV de voorsprong op achtervolgers Jong Ajax, FC Volendam en MVV Maastricht, die maandag de achterstand wel weer kunnen terugbrengen.

NAC Breda - RKC Waalwijk (2-3)
NAC kreeg al vroeg in de wedstrijd een forse tegenvaller door een rode kaart voor Danny Verbeek, die een overtreding maakte op Mark Engberink. Ondanks een actie van Stijn Vreven, kwamen de bezoekers op voorsprong via Kenny Anderson. Cyriel Dessers tekende echter voor de gelijkmaker. Na de 1-2 van Moussa Sanoh, bood de uitsluiting van RKC-keeper Tamati Williams wegens hands kansen voor NAC, dat via Jari Oosterwijk weer langszij kwam. Daan Rienstra dompelde het Rat Verlegh Stadion vervolgens in rouw.

FC Emmen – De Graafschap (2-0)
De Graafschap wist het eerste succes onder trainer Henk de Jong geen vervolg te geven. De Superboeren lieten op de knappe zege op SC Cambuur, een nederlaag tegen FC Emmen volgen. Doelman Filip Bednarek mag zich dat aanrekenen. Hij verkeek zich op een vrije trap van Youri Loen. De zege van Emmen werd veiliggesteld door Cas Peters.

FC Dordrecht - Jong PSV (2-3)
Jong PSV heeft zich weer in de top vijf van de Jupiler League gemeld. Bij laagvlieger FC Dordrecht won de ploeg van Pascal Jansen met 2-3. Sam Lammers was met twee goals de grote man. Tussendoor scoorde ook Matthias Verreth voor de Eindhovenaren. De wedstrijd liep wel vertraging op. In de eerste helft lag het duel een kwartier stil vanwege sneeuwval. Ook de rust duurde langer dan gepland doordat sneeuwschuivers hun werk moesten doen.