Cocu gaat voorbij aan hattricksensatie: 'Hij weet heel goed waarom dat is'

Cocu gaat voorbij aan hattricksensatie: 'Hij weet heel goed waarom dat is'

18-03-2017 07:46
23

In tegenstelling tot ploeggenoten Sam Lammers, Dante Rigo, Damian van Bruggen en Pablo Rosario mag Jong PSV-spits Albert Gudmondsson nog niet frequent meetrainen met het eerste elftal van PSV. Volgens Phillip Cocu moet de IJslander geduldig blijven en zijn kansen afwachten.

"Hij is de weg ingeslagen die we graag van hem zien. Als hij dat vasthoudt dan komt de rest vanzelf", aldus Cocu tegenover De Telegraaf. "Het is niet zo dat we geen contact met hem hebben. Maar spelers moeten wel weten wat er verlangd wordt van trainen bij het eerste."

"Het is belangrijk voor hem om te weten dat de deur naar PSV 1 niet dicht zit, als hij de weg die hij nu bewandelt verder doorzet. Daarbij kijken we verder dan alleen naar het maken van doelpunten", aldus de oefenmeester, die stelt dat hij niet iedereen kan laten meetrainen.

"We kunnen wel met veertig man op het veld gaan staan, maar dat werkt ook niet. Als we er mensen bij halen, dan moeten er ook weer mensen afvallen", vervolgt de trainer van de Eindhovenaren. "Daarbij weet Albert Gudmundsson heel goed waarom hij nog niet meetraint bij ons. Het is een jongen met kwaliteiten, maar er zijn punten waar hij aan moet werken."