Update: Tottenham lacht Alderweireld-geruchten weg: 'Moeten ze maar aankloppen'

Update: Tottenham lacht Alderweireld-geruchten weg: 'Moeten ze maar aankloppen'

22-04-2017 09:13
32

Toby Alderweireld is niet van plan om zijn contract bij Tottenham Hotspur te verlengen. Italiaanse media melden dat woensdag. Het management van de Belgische verdediger is in gesprek met een aantal Serie A-clubs. 

Alderweireld (28) speelt sinds 2015 bij Spurs. De voormalig Ajacied is vaste keus onder manager Mauricio Pochettino. Met Jan Vertonghen vormt Alderweireld een betrouwbaar koppel in het hart van de defensie van de Londenaren. Tottenham wil de verbintenis van de international graag verlengen. Het contract van Alderweireld loopt tot 2019. 

Sky Italia heeft vernomen dat de stopper niet in zal gaan op het aanbod van Spurs. De kansen op een vertrek bij de Premier League-grootmacht nemen dus toe. Internazionale en SSC Napoli zijn geïnteresseerd in Alderweireld. De twee Italiaanse grootmachten weten dat de Belg voor zo'n 28 miljoen euro kunnen aantrekken. Die transfersom is vastgelegd in het contract van de speler. 

Inter wil zich komende zomer sowieso versterken met een topverdediger. In de afgelopen weken is ook Stefan de Vrij (SS Lazio) aan de Nerazzurri gelinkt. 

Update 22/04 09.13: Bij Tottenham Hotspur lijken ze een vertrek van Toby Alderweireld niet te vrezen. Coach Mauricio Pochettino lachte de transfergeruchten weg. "Als een ploeg een speler van ons wil, moeten ze maar aan de deur kloppen van Daniel Levy (voorzitter, red.) Al onze spelers liggen nog twee of drie jaar onder contract. Wij maken ons niet ongerust", reageerde hij in de Engelse pers.