'Franse concurrentie voor De Boer: Club Brugge denkt aan oud-international'

'Franse concurrentie voor De Boer: Club Brugge denkt aan oud-international'

27-05-2017 20:38

Naast Frank de Boer is ook Willy Sagnol in beeld om de nieuwe trainer van Club Brugge te worden. Dat melden diverse Franse media. Voormalig rechtsback Sagnol zit momenteel zonder club. Hij werd in maart 2016 ontslagen bij Bordeaux. 

Brugge zou gecharmeerd zijn van de veertigjarige Fransman, die 58 interlands op zijn naam heeft staan, negen jaar voor Bayern München speelde en in 2009 zijn carrière beëindigde. Tussen 2013 en 2014 had de oefenmeester Frankrijk onder 21 jaar onder zijn hoede, daarna gaf Bordeaux hem de kans in de Ligue 1. 

Club Brugge maakte afgelopen maanden bekend dat Michel Preud'homme vertrekt. De werkgever van Stefano Denswil, Ruud Vormer, Ricardo van Rhijn en Lex Immers heeft meerdere trainers op een lijstje staan. Frank de Boer is er daar één van. De clubloze trainer erkende inmiddels dat hij geïnteresseerd is in de klus in de Jupiler Pro League.

Belgische media melden dat ook Ståle Solbakken, trainer van FC Kopenhagen, is gepeild door Brugge. De Noorse trainer ziet een overstap naar Blauw-Zwart echter niet zitten.