Update: 'Driejarig contract ligt klaar; Heerenveen ontvangt paar ton'

Update: 'Driejarig contract ligt klaar; Heerenveen ontvangt paar ton'

04-06-2017 15:31
20

Kenneth Otigba verkast waarschijnlijk naar Ferencváros. De 24-jarige verdediger van sc Heerenveen kreeg onlangs te horen dat hij definitief mag vertrekken uit Friesland. Ferencváros toonde een jaar geleden ook al belangstelling voor Otigba. 

Het Hongaarse medium Csakfoci heeft begrepen dat de transfer zo goed als rond is. Afgelopen seizoen werd Otigba verhuurd aan Kasımpaşa. De Turkse formatie had een optie om de verdediger definitief in te lijven. Dat gebeurde niet. Otigba raakte eind 2016 zijn basisplaats kwijt bij Kasımpaşa. 

Een terugkeer in het Abe Lenstra Stadion gaat er dus ook niet van komen. Heerenveen-trainer Jurgen Streppel heeft laten weten dat hij Otigba niet nodig heeft. Nu lijkt er dus een transfer naar de Hongaarse competitie in de maak voor de rechtspoot, die in Nigeria werd geboren maar tevens over een Hongaars paspoort beschikt. Otigba groeide op in Hongarije. Heerenveen haalde hem in 2008 weg bij Békéscsaba. 

Update 04/06 15.31: Omrop Fryslan meldt inmiddels ook dat Otigba gaat verkassen naar Ferencváros. Er ligt bij de nummer vier van de Hongaarse competitie een driejarig contract klaar. Heerenveen ontvangt 'een paar ton' voor de verdediger, meldt de Friese omroep.