Update: 'Ajax krijgt nul op rekest van oude bekende: Barcelona krijgt voorkeur'

Update: 'Ajax krijgt nul op rekest van oude bekende: Barcelona krijgt voorkeur'

11-06-2017 18:07
27

Ajax heeft Gabri op de korrel om komend seizoen de beloften onder zijn hoede te nemen. De voormalig middenvelder van de Amsterdammers heeft een aflopend contract bij FC Barcelona, waar hij het hoogste jeugdteam coacht.

Met dat nieuws komt El Mundo Deportivo zaterdag. Volgens de Catalaanse krant is Gabri in beeld bij Ajax en FC Sion. In Zwitserland zou hij het eerste elftal moeten gaan leiden, al is hij niet de topkandidaat voor de functie. De 38-jarige Spanjaard lijkt het meest te zien in een langer verblijf bij Barcelona, maar ook het voorstel van Ajax is interessant.

De belangstelling van de hoofdstedelingen voor Gabri heeft alles te maken met Marcel Keizer, die in pole position ligt om het stokje van Peter Bosz over te nemen in de Arena. Keizer leidde Jong Ajax dit seizoen naar een verdienstelijke tweede plaats in de Jupiler League.

Update 11.06 18.07: Gabri ziet een terugkeer naar Ajax niet zitten, meldt El Mundo Deportivo. De voormalig middenvelder stond op de nominatie om trainer te worden van Jong Ajax, maar prefereert een verblijf in Barcelona boven een transfer naar Amsterdam. Gabri traint in Catalonië het hoogste jeugdelftal en wil dat graag blijven doen.