'Akkoord in de maak: United maakt Morata duurste Spanjaard aller tijden'

'Akkoord in de maak: United maakt Morata duurste Spanjaard aller tijden'

10-06-2017 23:32
35

Manchester United gaat Alvaro Morata de duurste Spaanse voetballer aller tijden maken. Real Madrid vraagt zo'n negentig miljoen euro voor de spits. United verwacht uiteindelijk een akkoord te bereiken over een transfersom van 70 á 75 miljoen. 

De Spaanse sportkrant Marca is er sowieso van overtuigd dat de 24-jarige Morata in juni of juli naar Manchester United verkast. De international, die afgelopen seizoen vaak op de bank zat bij Real, wil dolgraag samenwerken met José Mourinho. Op Old Trafford is Morata de beoogde opvolger van Zlatan Ibrahimovic. Vrijdag werd bekend dat de Zweed vertrekt uit Manchester. 

Op dit moment is Fernando Torres de duurste Spaanse voetballer aller tijden. In januari 2011 betaalde Chelsea een kleine zestig miljoen euro voor de aanvaller. Nummer twee op het lijstje is Gaizka Mendieta (49 miljoen). Bij een transfer van minimaal zeventig miljoen zou Morata met stip op één komen te staan op dat lijstje. 

Zaterdagavond werd bekend dat United zich gaat versterken met Victor Lindelöf. Voor de Zweedse verdediger van Benfica wordt naar verluidt 35 miljoen euro betaald.