'Man van 23 goals moet vertrekkende Van Wolfswinkel doen vergeten bij Vitesse'

'Man van 23 goals moet vertrekkende Van Wolfswinkel doen vergeten bij Vitesse'

15-06-2017 07:20
19

Vitesse hoopt Tammy Abraham binnen te halen als vervanger van Ricky van Wolfswinkel. De Arnhemmers zijn in gesprek met partnerclub Chelsea om de negentienjarige Engelse jeugdinternational van de Londenaren te huren, meldt De Telegraaf.

Abraham werd het afgelopen seizoen door Chelsea verhuurd aan Championship-club Bristol City. Daar scoorde hij maar liefst 23 keer, wat is opgevallen bij Vitesse. Ook de naam van aanvallende middenvelder Mason Mount is gevallen in Arnhem.

"Met Chelsea werken wij ontzettend plezierig samen. Wij hebben onze wensen kenbaar gemaakt en zijn volop in gesprek", verklaart algemeen directeur van Vitesse Joost de Wit tegen de ochtendkrant. "Het is duidelijk dat wij volgend seizoen een sterke, brede selectie willen hebben. Ook met het oog op de Europese wedstrijden."

Daarnaast staat ook Samuel Armenteros op de nominatie om Van Wolfswinkel op te volgen. Zijn club Heracles Almelo laat de Zweedse topscorer echter niet zonder slag of stoot gaan. Vitesse moet met een afkoopsom over de brug komen, waar de Heraclieden mee instemmen.