'Van Geel wil Diks naar Nederland halen; Boëtius wacht alleen nog op akkoord'

'Van Geel wil Diks naar Nederland halen; Boëtius wacht alleen nog op akkoord'

20-06-2017 14:03
47

De terugkeer van Jean-Paul Boëtius in De Kuip wordt mogelijk dinsdag al afgerond. Dat meldt Voetbal International. Er ligt een Rotterdams bod op tafel bij FC Basel. Ondertussen heeft het Algemeen Dagblad vernomen dat Feyenoord Kevin Diks (Fiorentina) op het oog heeft als opvolger van Rick Karsdorp.

De verwachting is dat Karsdorp binnen afzienbare tijd de overstap maakt naar AS Roma. Feyenoord is met de Serie A-grootmacht in onderhandeling over een transfer. De Rotterdammers vragen zo'n vijftien à twintig miljoen euro. 

Diks werd een jaar geleden door Vitesse verkocht aan Fiorentina. De twintigjarige back kwam in Florence niet aan spelen toe en keerde in januari op huurbasis terug naar Arnhem. Met Vitesse won Diks vervolgens de beker. De kans is groot dat hij komend seizoen ook weinig speelminuten krijgt in Italië. Technisch directeur Martin van Geel vindt Diks een interessante optie zodra Karsdorp vertrokken is. 

De aanstaande miljoenendeal van de Oranje-international geeft de landskampioen sowieso de ruimte om momenteel extra gas te geven voor Boëtius, weet VI. De vleugelaanvaller wacht alleen nog op een akkoord en kan daarna het vliegtuig pakken naar Nederland. Mogelijk volgt er dinsdag al witte rook.