Update: Geruchten over Ajax-bod op Argentijnse middenvelder worden heviger

Update: Geruchten over Ajax-bod op Argentijnse middenvelder worden heviger

10-07-2017 11:26
115

Ajax heeft belangstelling voor Emiliano Ariel Rigoni. De 24-jarige middenvelder, die bekend staat om zijn tweebenigheid en vrije trappen, staat nu nog onder contract bij Independiente.

Argentijnse media, waaronder TyCSports, melden dit weekend dat Ajax maandag een bod gaat uitbrengen op Rigoni. De bedragen die worden genoemd lopen uiteen van acht tot negen miljoen euro. Het feit dat Belgrano voor vijftig procent eigenaar is van Rigoni, maakt een deal extra ingewikkeld voor directeur voetbalzaken Marc Overmars (foto). Ajax moet immers met beide clubs een akkoord sluiten.

Rigoni was afgelopen seizoen goed voor elf doelpunten en zeven assists in Argentinië en daarmee heeft hij zich in de kijker gespeeld van meer clubs dan alleen Ajax. Ook Fiorentina, Atalanta Bergamo, Club Brugge, FSV Mainz 05 en enkele clubs uit Engeland worden genoemd. Rigoni staat bij Independiente uit Avellaneda nog tot medio 2019 onder contract.

Update 10 juli 10.26 uur: De geruchten over een Amsterdams bod voor Rigoni worden sterker. Diario Crónica, een van de grootste sportkranten van Argentinië, meldt maandag op de voorpagina dat Ajax inderdaad concreet geïnteresseerd is in de middenvelder en een formeel bod gaat neerleggen.